تبیان، دستیار زندگی

برای ورود به صنعت بلاکچین فکر می‌کنید؟

سال ۲۰۱۸ با نگاهی عمیق به رمزارزها و چگونگی بهره وری شرکتها و نهادهای اقتصادی از بلاکچین آغاز شد. پروژه های منبع باز(open source) شرکت ها، صندوق های سرمایه گذاری و نهادهای اقتصادی که دارای حق انحصاری هستند، همه براساس بلاکچین پایه گذاری شده اند.
بازدید :
زمان تقریبی مطالعه :
بلاک چین
بر هیچکس پوشیده نیست که طوفان بیت کوین جهان را دربر گرفته است. چه شما این نظریه را باور داشته باشید یا همچنان بیت کوین را همچون حبابی در حال ترکیدن بدانید، نمی توان این واقعیت را نادیده گرفت که آن چشمان و تصورات ما را بر روی امکانات متعدد میخکوب می کند. در حدس و گمانهای ما چه چیزهایی ماندگار است و چه چیزهایی گذراست؟ هر چه باشد از این واقعیت اطمینان داریم که این پدیده که فناوری زیر بنای آن است، جهان را تغییر خواهد داد. بلاکچین اینجاست و نمی توان آن را نادیده گرفت.

اِس اِی پی (SAP)

اِس اِی پی یک شرکت نرم افزاری آلمانی است که پیش از این دست به ابتکار جدید زده که آنرا “سرویس ابتکاری بلاکچین پلتفرم ابری اِس اِی پی” نامگذاری کرده است.
اِس اِی پی این طرح ابتکاری خود را بدین منظور راه اندازی نموده که این فناوری را با آیتم هایی همچون مدیریت تامین دیجیتال، اینترنت اشیا (IoT ) و تولید ادغام نماید. از زمان راه اندازی این طرح ابتکاری تا به امروز شرکتها (حدود ۲۷ شرکت)، مشتریان و شرکای متعددی به آنها ملحق شدند. ارزش کلی بازار ۲۷ شرکتی که به اس آ پ پیوسته اند بالغ بر ۸۰۰ میلیارد دلار است.

مستر کارت (MasterCard)

حفظ سرعت و حریم خصوصی دو عاملی است که باعث شده با احتیاط بیشتری نسبت به پذیرش این فناوری اقدام کنند.

شرکت مستر کارت پیش از این همه چیز را پیش بینی کرده و اقدام به ثبت حق انحصاری جدید خود نموده است. مستر کارت در تاریخ ۹ نوامبر( ۱۸ آبان ۱۳۹۶) جهت ثبت حق انحصاری یک سیستم بلاکچین برای معاملات فوری بین المللی تشکیل پرونده داده است.
این شرکت آشکارا این مراحل را که بسیار شبیه یک کیف پول حاوی ارزهای رمزگذاری مانند بیت کوین است را طی کرده است. اطلاعات تضمین پرداخت در سومین سیستم عامل اطلاعاتی که دربردارنده پیامهای تراکنش دریافتی حاوی حداقل یک شناسه شبکه بلاکچین، کلید عمومی یا آدرس مقصد می باشد ذخیره شده است. یک تراکنش اصولا مستلزم یک کلید و یک آدرس پرداخت درست شبیه تراکنش بیت کوین می باشد.

آی بی ام (IBM)

آی بی ام یکی از پرهیاهوترین و محبوب ترین بلاکچین ها را در اختیار دارد. آنها یکی از اولین شرکتهایی بودند که عقیده داشتند می توان از بلاکچین جهت اهداف تجاری بهره برد. این شرکت در سال ۲۰۱۵ پروژه هایپرلجر (Hyperledger) خود را با هدف ارتقا راهکارهای بلاکچین برای شرکتها راه اندازی نمود. آنها تا به امروز با کمک شرکای خود از جمله شرکت های اکسنچر (Accenture)، کلود سافت (CloudSoft)، ارنست اند یانگ (Ernst & Young)، جی پی مورگان چیس (JPMorgan Chase) و بیش از ۴۰۰ شرکت دیگر بر روی این پروژه کار کرده اند.

مایکروسافت (Microsoft)

مایکروسافت در طول تابستان ۲۰۱۷ اعلام کرد که در حال کار بر روی فناوری هستند که باور دارند استفاده شرکتها از نرم افزار توزیعی پایگاه داده را سرعت می بخشد. آنها جهت حفظ حریم خصوصی و سرعت بیشتر از سیستم های مبتنی بر بلاکچین استفاده می کنند.
حفظ سرعت و حریم خصوصی دو عاملی است که باعث شده آنها با احتیاط بیشتری نسبت به پذیرش این فناوری اقدام کنند. مایکروسافت در پاسخ به این نگرانی ها اعلام کرده که آنها سیستمی را که ” Coco Framework” نامگذاری کرده اند (مخفف برای یک کنسرسیوم محرمانه)، توسعه خواهند داد. مایکروسافت براین باور است که Coco Framework تا سال ۲۰۱۸ به یک سیستم منبع باز تبدیل گشته و آماده خواهد شد.

جی پی مورگان (JPMorgan Chase)

شرکت جی پی مورگان چیس (JP Morgan Chase) در سال ۲۰۱۷ جهت پرداخت های جهانی یک برنامه آزمایشی بلاکچین را راه اندازی نمود. این غول صنعت خدمات مالی عنوان داشت:

اوراکل (Oracle)

شرکت اوراکل اعلام کرد که در سال ۲۰۱۸ پلتفرم جدیدی را منتشر خواهد کرد که جهت کمک به شرکت هایی که از فناوری بلاکچین برای مدیریت زنجیره تامین(chain management) و قراردادهای هوشمند(smart contracts) استفاده می کنند، طراحی شده است.

یو پی اس (UPS)

شرکت یونایتد پارسل سرویس (United Parcel Service) از طریق اتحادیه حمل ونقل (Trucking Alliance) به این بلاکچین ملحق شده است.

اُوراستاک (Overstock)

مدیر اجرایی شرکت اُوراستاک در خصوص بلاکچین ها بر این باور است که آنها در سال ۲۰۱۴ صندوق سرمایه گذاری که مدیچی ونچرز (Medici Ventures) نامگذاری شد را براین اساس تاسیس نمودند. همچنین آنها در شرکت هایی که از فناوری بلاکچین استفاده می کنند چندین سرمایه گذاری بزرگ صورت داده اند.

این فهرست مدتهای مدید همچنان ادامه خواهد داشت. این فهرست ترکیبی از میلیاردها دلاری است که شرکتها برای بلاکچین هزینه کرده اند. از همه مهمتر این شرکتها مدیران، منابع، پول و زمان خود را نیز بر این فناوری سرمایه گذاری نموده اند.


منبع: ارز دیجیتال